Intel Core I7-6700k

Това е ревю на Intel което сте чакали. Първите две процесори от Skylake архитектура на Intel, на шесто поколение i7-6700K и  i5-6600K. С новите процесори получаваме нова архитектура, нов сокет и преход към  DDR4 което е потенциал за увеличаването както на производителността, така и на ефективност в същото време. Много от читателите са си задавали въпроса – време ли е за ъпгрейд? Имахме CPU или две, за да тест, за да отговори на този въпрос.

Intel Core i7-6700k

За да си отива със стартирането процесорите има и нов облик , опитвайки се отчасти да се добжат до феновете на игрите. Тъйкато гейминг индустрия се счита за едина от малкото останали области за потенциално голям растеж в PC индустрията, Intel увеличава фокуса си върху гейминг в резултатите.

Intel Core I7 & I5 boxes

 

Освен промяна на графика на кутията, е съобщено, и привидно потвърждава от по-тънките кутии в официалните снимки от Intel – че тези процесори няма да бъдат доставяни с Intel охладители. Потребителите ще трябва да закупуват охладители допълнително. В това има смисъл – овърклокинг процесорите се нуждаят от допълнително охлаждане, за да се извлече максимума от овърклока. Недостатъкът е че това означава още разходи за охладител за крайния потребител. Въпреки това, при монтажа на новия сокет, LGA1151, се вижда че дупката е подобна на тази на LGA1150 / 1155/1156 – разстоянието е все още 75мм – което значи че много от съществуващите CPU охладители за текущите сокети LGA115x трябва да са съвместими, което прави възможно, повторно то използване на стари охладители за не повече от цената на нова термо паста.

Моделът на i7 е  четириядрен процесор с HyperThreading и 8MB L3 кеш. 6700K работи на база честота 4,0 GHz и буст-честота на ядрото 4.2 GHz. Това е леко подобрена скорост на 4770K, който беше пуснат в началото на Haswell, но незначително намалена сравнение с i7-4790K, който беше обновен от Haswell и стартира по-късно под името „Devil’s Canyon“. Процесорите  серия – К за Skylake работят на 91W, което е малко увеличение над Haswell на 84W и Devil’s Canyon работещ на 88W.

Intel Core i7-4790K

Intel Core i7-6700K

Интегрирана графична среда също е променена, с новия i7-6700K, имаща Intel HD 530, в сравнение с HD4600 в процесорите Haswell. Ние знаем, че на HD 530, като HD 4600, има 24 на изпълнение единици на Intel в iGPU, и те са с максимално натоварване от 1150 MHz. С въвеждането на HD 530 се поставя началото на графика 9-то поколение на Intel.

Всички Skylake процесори поддържат DDR4 и DDR3L памет, за да се улесни преходът към DDR4 за сегмента на мейнстрийм, въпреки че трябва да се каже, че DDR3L се реализира тук поради своята по-нисък волтаж спрямо DDR3, DDR3L работи при напрежение от 1,35 волта. Това по-тясно я свързва със стандартно напрежение DDR4  от 1.20 волта и DDR4 комплекти от висок клас на 1,35 волта, и като резултат от това ни се казва, че дънни платки, които поддържат DDR3L обикновено ще бъдат само да тече DDR3L комплекти, без да могат да четат DDR3 комплекти.

Същи така, може да ги закупите от нашия магазин ТУК

Източник: AnandTech


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bwtbgcom/public_html/bloggamers4syou/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better